نحوه صحیح تا زدن فرش چگونه است؟

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

نحوه صحیح تا زدن فرش در سالم ماندن آن بسیار موثر است. فرش ها عنصری بسیار مهم در دکوراسیون خانه‌ها هستند و با رنگ‌ها ، طرح‌ها و نقش‌های زیبایشان به خانه‌ها گرما ، صمیمیت و انرژی می‌بخشند. 

 نحوه صحیح تا زدن فرش چگونه است؟

شاید بارها تجربه کرده باشید که در پایان چیدمان خانه ، پهن کردن فرش های کوچک و بزرگ در جای‌جای آن چقدر به فضا رنگ ، جلا ، نور و زیبایی می‌بخشد. نحوه صحیح تا زدن فرش یکی از مهمترین مواردی است که در رفتار با فرش ها باید بیاموزیم. نحوه‌ی درست شستشوی فرش ، جارو کردن ، جا به جایی و در کل نگهداری اصولی از فرش ها که کالاهای ارزشمندی هستند ، در افزایش طول عمر فرش  به شدت موثر است و تا مدت ها شما را از خرید فرش ماشینی بی نیاز می کند.

نحوه صحیح تا زدن فرش برای حمل‌ونقل:

نحوه صحیح تا کردن فرش مانع از آسیب رساندن به تاروپود فرش می‌شود. جمع‌کردن و تا زدن فرش به شکلی اشتباه تاروپود فرش شما را خواهد شکست و دیگر هرگز به شکل اولیه در نخواهد آمد. فرش های دستباف ایرانی یا ماشینی را برای حمل در چمدان و … باید با نحوه صحیح تا زدن فرش ، به کمترین حجم ممکن درآورید. شاید ویدیوهای زیادی از نحوه صحیح تا کردن فرش دیده باشید یا با افراد متخصص در این زمینه مشورت کرده باشید اما ما نکات جامعی را درباره‌ی نحوه صحیح تا کردن فرش ارائه می‌دهیم که به کمک آنها فرش‌های بزرگ شما به بسته‌هایی کوچک تبدیل خواهند شد :

  • ابتدا با دقت فرش را پشت‌ورو نمایید و کاملا صاف بر زمین پهن کنید.
  • فرش را به‌صورت طولی از یکی از لبه‌های راست یا چپ به‌اندازه‌ی یک سوم تا بزنید.
  • لبه‌ی دیگر را نیز جوری تا کنید تا یک سوم پاپانی فرش بر قسمت تا خورده قرار گیرد و فرش به مستطیلی بلند و باریک تبدیل شود.
  • فرش را صاف کنید و با لمس توسط دستان ، جهت خاب فرش را بیابید ؛ سپس برخلاف خاب فرش یک سوم آن را از عرض تا بزنید.
  • از روی فرش کنار بروید ؛ پشت قسمت تا خورده بر زانو بنشینید و یک سوم تا خورده را در دو مرحله تا بزنید و این کار را ادامه دهید تا فرش به مستطیلی کوچک و حجم دار تبدیل شود.
  • با طنابی محکم فرش تا خورده را خوب ببندید تا در طول مسیر باز نشود.

تا زدن فرش وقتی به آن نیاز ندارید:

نحوه صحیح تا زدن فرش برای هدفی غیر از حمل‌ونقل می‌تواند کمی متفاوت باشد ؛ در واقع نحوه تا زدن فرش برای اهداف مختلف و بسته به زمانی که به فرش نیاز ندارید ، متفاوت است. فرش ها چه دستباف و چه ماشینی گران‌قیمت هستند و ترمیم آنها در صورت آسیب دیدن پرهزینه است. ما به شما توصیه می‌کنیم اگر برای مدتی نیاز به فرش ندارید ، به هیچ عنوان آن را تا شده برای زمانی طولانی در گوشه‌ای قرار ندهید بلکه آن را با دقت لوله کنید ؛ لوله کردن فرش روش درست تا زدن فرش در زمان طولانی است. در لوله کردن فرش مراقب باشید که لایه‌ها خیلی به هم فشرده نشوند و موارد زیر را در آن رعایت نمایید :

بهتر است فرش رول شده را در کاور مخصوص فرش ، سلفون یا پارچه‌ای تمیز بپیچید تا مانع از رسوخ گردوخاک به آن شود. البته بین همه‌ی این‌ها توصیه‌ی ما به شما پارچه است زیرا کاورهای پلاستیکی زودتر دچار عرق زدگی می‌شوند و فرش در رطوبت کپک می‌زند.

قرار دادن نفتالین لابه‌لای فرش را فراموش نکنید زیرا اگر حتی نحوه صحیح تا زدن فرش رعایت شود ، عوامل دیگری ممکن است به فرش شما آسیب برسانند. فرش را به حال خود رها نکنید ؛ هر از چندی به سراغ فرش خود بروید ، رول فرش را بازکنید تا هم فرشتان نفسی تازه کند و هم شما آن را خوب بررسی کنید تا خیالتان از مشکلات احتمالی راحت شود.


مطالب مرتبط